DESPRE MINE

 

Bună și Bine ai venit!

Eu sunt Anamaria. În curând voi adăuga oficial încă un deceniu de trăiri și simțăminte, care îmi sunt dragi și care m-au ajutat să devin omul care sunt astăzi.

Știu și înțeleg că nu mai am 20 de ani, însă inima mea nu e în acord cu mintea. Și mă întreb: Unde a zburat timpul? Unde sunt toate acele dorinţe încinse de speranțe mărețe? Unde sunt visele pe care mi le imaginam în tinerețe?

Unde sunt eu?

Astăzi sunt fiică grijulie, mamă devotată, soție iubitoare, un angajat pasionat de munca lui, loial și creativ… Însă unde sunt acele lucruri mari și mici care m-ar fi făcut să fiu EU.

Visam la un an în Tibet, descoperind oameni și obiceiuri noi. Visam la un an în Africa făcând voluntariat. Voiam să schimb lumea. Să o fac mai bună, mai frumosă, mai puternică, mai liniștită, mai corectă, mai potrivită pentru copiii mei.

Am dormit 10 ani și acum îmi dau seama că nu mi-am atins obiectivele. Acele obiective care m-ar fi făcut să privesc înapoi și să zic: Da, am creat lumea în care vreau să trăiesc! Am dormit 10 ani și acum m-am trezit și privesc lucrurile dintr-o altă perspectivă, dintr-o nouă perspectivă.

De aceea nu voi accepta să mai treacă încă 10â) ani fără să fac ceva pentru mine. Fără să fac ceva pentru alții. Fără să fac ceva pentru o lume mai bună.

Iată deci ce îmi propun să realizez până la 40 de ani:

≈ Să promovez o viață frumoasă și sănătoasă; (încă încerc să găsesc metode de a face acest lucru, accept cu drag sugestii);

≈ Să fac voluntariat în domenii precum sănătate, educație sau protecția mediului (am început să caut ONG-uri cu care să rezonez);

≈ Să plantez muuuulţi copaci… Să fie un hectar (pentru a fi ușor de măsurat);

≈ Să călătoresc și să cunosc oameni faini și să descopăr culturi interesante (măcar o astfel de experiență pe an);

≈ Să inspir cel puțin o persoană să-și urmeze visul (where are you?);

≈ Să scriu o carte de bucate și un roman. (nu știu cum se îmbină cele două… Însă asta îmi doresc)!;

≈ Să am un blog. This should be IT;

≈ Să am o grădină de legume (ce-i drept, aș avea nevoie mai întâi de o casă, apoi să aibă puțin pământ pe lângă ea și apoi să fac grădină… sau să iau pământ în arendă!);

Lista mea e deschisă. Sunt dornică să adaug oricând noi idei.

Sunt rerăbdătoare să fac ceea ce mi-am propus.