Regele tuturor sălbăticiunilor – Maurice Sendak

Sunt cărți care îmi plac la nebunie și pe care le ador încă dinainte de a le cumpăra!

Una din aceste cărți este Regele tuturor sălbăticiunilor (Where the wild things are) – câștigătoare a medaliei Caldecott în 1964 scrisă și ilustrată de Maurice Sendak.

Personajul principal e băiețelul acela neastâmpărat pe care mama îl alintă suav cu termenul clasic de sălbaticiune! Bad mama!Very bad mama!

(Și ne mai mirăm când auzim cuvinte deochiate pe la copii noștri minori! Mamele are the worst exemple… Clar, pe vremea aia îndepărtată oamenii nu știau de educație cu blândețe!)

Cum nu s-a găsit NIMENI să-i spuă mamei că trebuie să îi explice clar copilului care sunt limitele în care are voie să funcționeze și mai ales care sunt consecințele nerespectării limitelor… well… pe lângă faptul că-l numește sălbăticiune!!! îl mai trimite și flămând la culcare! Săracul sistem dgestiv al micuțului explorator :(!

E clar înfometat… de aceea cred că are halucinații…

În camera lui crește o adevărată pădure, apare și un ocean… ba și o barcă! E ademenit în barcă și rămâne captiv timp de un an!

Când ajunge la țărm este așteptat de adevărați monștri groaznici. Din fericire reușește să îi domensticească folosind cuvinte vrăjitorești (învățate, cred eu, tot de la mama: FII CUMINTE)!

Vraja se dezleagă atunci când inima și stomacul sunt lovite de mirosuri ale delicateselor gătite de mama 🙂

The End!

E o carte frumoasă? Daaaa! E absolut superbă!

E o carte ce e frumos să o avem în bibliotecă pentru copiii noștri. Ilustrațiile sunt expresive și jucăușe, monștrii sunt simpatici, iar Max – băiatul năzdrăvan –  descoperă că oamenii au nevoie doar de iubire pentru a fi fericiți!

Spor la citit!

Dacă vă plac articolele mele, vă invit să le dați mai departe și să apreciați pagina de facebook a blogului. Orice comentarii, sugestii și idei sunt binevenite, mai jos, în rubrica de comentarii.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *