De ce sunt atât de multe mame perfecte?

Dacă bebelușul tău doarme toată noapte, dacă adoră să stea cu bunica, cu bunicu’, cu vecina și cu vecinu’, cu nenea din autobuz sau cu tanti de la piață, dacă își împarte cu mare drag toate jucăriile în parc, dacă se joacă ore în șir singur, la el în cameră, dacă înțelege de ce zahărul nu e bune pentru sănătate… acest text nu este pentru tine!

Poți să-ți continui viața perfectă. Omenirea nu te mai poate învăța nimic.

Gata, TU ai atins NIRVANA!

Dacă încă mai citești, înseamnă că ești una dintr-un milion de femei care au uriașul ghinion… de a fi sincere!

Nu, nu… Glumesc! Hai să recunoaștem… avem ghinion și gata!

Sau poate… tu crezi în teoria conspirației?

După multă cercetare și analiză dar și introspecție… am reușit să descopăr motivul pentru care unii copiii sunt absolut și incontestabil… PEREFECȚI. Descoperirea mea e uluitoare… așa că, vă rog, păstrați secretul!

sssst!

Deci: Unicul și singurul motiv care explică existența copiilor cuminți este acela că unele femei au făcut un pact cu „el diablo”

Altă explicație rațională pur și simplu nu există!

O femeie nu poate fi odihnită după ce a chefuit de 3 ori în ultima săptămână, timp în care a avut grijă de mămăruța perfect sociabilă, a pregătit cele mai sănătoase/eco-friendly/raw-vegan 3 feluri de mâncare, s-a sacrificat și a mers la o sesiune de shopping cu fetele, a scris 10 chestii pentru blog/vlog/insta/pinterest și și-a surprins soțul/mama/socra cu o mega mini-excursie de 32 Mai la Paris.

Nop, nu se poate, it can’t happen!

Oamenii nu au atââât de mult timp liber & energie & chef & putere!

Și știi ce mă mega-super enervează la mamele astea perfecte și atot-știitoare?

  • Zic că oferă mereu doar gustărele sănătoasă celui mic. Și am subliniat zic deoarece încă nu am observat nici o mămică în parc cu caserola de bunătăți home-made. Cel mult, cu caserola de fructe. Ceea ce e omenește și acceptabil, căci și eu, în neștiința mea, reușesc să mai iau câte un măr cu mine.
  • Întotdeauna arată perfect. Copiii lor adoră să le adminre în timp ce ele își fac super-ritualul de aranjat în fața oglinzii în doi timpi și trei mișcări. Nu e ok să fii mereu val-vârtej… but it can happen!
  • Găsesc explicații pentru comportamentul copiilor tăi. Da, ai… nu pentru comportamentul copiilor lor (perfect adaptați în societate, vorbitori de 3 limbi străine, care nu și-au rupt never, ever pantalonii), ci comportamentul copiilor tăi – copii NORMALI care mai vor și în brațe la mama, care vor să intre în cea mai mare băltoacă de pe stradă, care au alintat toate pietrele de pe stradă și au adunat toate mucurile de țigară…
  • Au sugestii legate de cum ai putea fi tu o mai bună mamă. Șii și tu… puțin time management. Da… tu ce faci când doarme copilul? Nu atunci gătești/faci ordine și disciplină/ îi pregătești noi jocuri educative pentru când se trezește??? De unde toate abilitățile alea de DIY?

Eram sigură că am mai multe motive de gelozie nemulțumire… dar iată că m-am înșelat. Viața nu e chiar așa… nedreaptă!

PS. Gătitul excesiv, ordinea și disciplina, stresul și chiar perfecțiunea… sunt pur și simplu: efemere. Why bother?

O zi bună!

Dacă vă plac articolele mele, vă invit să le dați mai departe și să apreciați pagina de facebook a blogului. Orice comentarii, sugestii și idei sunt binevenite, mai jos, în rubrica de comentarii.

Sursa foto: aici

 

 

 

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *