Mami, mă vei mai iubi dacă…? – Catherine Leblanc, Eve Tharlet

Nu există nici cea mai mică urmă de îndoială! Ador cărțile pentru copii! Iar acum, când cea mică e doar mică și dulce și nu face pozne multe (serios!), în tot ce-aș vrea să îi citesc se strecoară ca un lait-motive… tema iubirii! 🙂 iubirea necondiționată, iubirea fără limite, iubirea pură și sinceră.

Când am citit prima dată povestea ursulețului Martin: Mami, mă vei mai iubi dacă o mică lacrimă s-a rostogolit pe obraz și cu greu am reușit să-mi revin fără să trezesc priviri suspicioase – firește, eram într-o librărie.

Cine mai cumpără astăzi cărți fără o recomandare în prealabil?

Cumva, cândva am uitat că e absolut normal să avem emoții: să le conștientizăm, să le acceptăm, să le trăim!

Cum era de așteptat, am cumpărat cartea. O poveste frumoasă merită „împărțită” cu cei dragi! I-am citit-o Smarandei (are doar 1 an și jumătate, să ne înțelegem!) și i-am citit-o cu mult drag! Am trăit fiecare cuvânt, fiecare frază, fiecare pauză… dar și ea a făcut la fel! A devenit instant cartea ei preferată și încă! nu are concurență! – (aștept sugestii de la voi) O citesc de vreo 10 ori pe zi, mereu ne amuzăm când Martinel o anunță pe mama că a rupt hăinița (da, știu – e sadică rău asta mică a mea – adoră să vadă mame muncind), mereu ne bucurăm de fiecare întrebare, de fiecare ilustrație… și ne încheiem negreșit povestea atingând mereu inimoarele noastre, exact atunci când le vedem frumos desenate pe carte!

Aș încerca să glumesc… dar simt că nu am motive. E pur și simplu o carte minunată care prezintă duios și sensibil „piedicile” din calea dragostei, exact așa cum ar putea fi ele percepute de un copil: apariția unui frățior, moartea, rezultatele școlare nesatisfăcătoare, distrugerea unor obiecte materiale.

Povestea mi-a deschis apetitul pentru cărțile editurii Didactica Publishing House. Nu știam că au atât de multe cărți pentru copii absolut fermecătoare!

Dacă vă plac articolele mele, vă invit să le dați mai departe și să apreciați pagina de facebook a blogului. Orice comentarii, sugestii și idei sunt binevenite, mai jos, în rubrica de comentarii.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *