NOI, TOATE SUNTEM CELE MAI BUNE MAME!

 

Educația și sănătatea sunt teme pe care le-am devorat mereu cu foarte mare plăcere. Am citit, și încă mai citesc despre parenting, dezvoltare personală, nutriție. Am pornit la drum cu un surplus de încredere în forțele proprii. Eram pregătită să devin cea mai bună mamă din toate timpurile și de pe tot mapamondul. Ajunsesem să îmi imaginez cum voi primi și un premiu Nobel pentru dăruirea și inventivitatea cu care îmi cresc copiii (nu e amuzant!).

Aveam dorințe de îndeplinit, liste de activități de planificat, „play-date”s de stabilit, limbi străine de învățat (acestea erau dedicate bebelușului, să ne înțelegem!)

Realitatea cruda m-a lovit din prima zi. Bebelușul meu nu avea chef sau energie să participe la toate sesiunile pe care mi le imaginam eu (pentru o scurtă perioadă am avut și un orar): Muzică clasică, Masaj, Dans, Lectură – Limba Română, Lectură într-o limbă străină la alegere (alegerea mamei 🙂 ), socializat cu alți bebeluși…
Planurile mele păreau desprinse dintr-un film american și, pur și simplu, nu reușeam să îmi îndeplinesc „target”-ul. Dramă și suferință. Eșec.

Îndoială a pus stăpânire pe mine. Timpul curgea, și eu nu reușeam să fac nici măcar jumătate din activitățile pe care mi le propuneam! (nici acum nu reușesc). Sunt oare o mamă bună pentru copilul meu? Sunt oare cea mai bună mamă?

Da. Sunt o mamă bună. Fericirea se citește pe fața copilului meu! Ochii ei se inundă de bucurie când mă vede. Cu viteza luminii fuge spre mine și așteaptă să o iau în brațe, să își poată lăsa mâinile să cadă, să se relaxeze să se bucure de dragostea ce i-o port. Știe că e iubită, știe că ne luminează viața și că toți trei, împreună, suntem cei mai puternici!
Copilul meu are o singură nevoie: are nevoie de MINE. Eu sunt totul pentru el. Eu sunt eroul care salvează zilele plictisitoare. Eu sunt medicul ce o îngrijește cu dedicație. Eu sunt bucătarul-șef ce pregătește bunătăţurile de pe lume. Eu sunt MAMA și o alta, mai bună decât mine, nu există pe lumea aceasta. Nu o spun eu. O spune copilul meu, atunci când mă privește.

Noi, mamele avem puteri magice. Suntem extraordinare. Intuiția ne ajută să navigăm cu succes și putere prin viată. Mamele reușesc în mod miraculos să simtă nevoile copiilor, și, cu inventivitate și dedicare reușesc să le îndeplinească.

Tu când ți-ai dat seama că ești cea mai bună mamă?

PS. Dacă ai chiar și cea mai mică îndoială, scrie-mi și promit că voi face tot posibilul să te ajut să descoperi cum TU ești cea mai bună mamă!
Sursa: aici

Comments

comments

One thought on “NOI, TOATE SUNTEM CELE MAI BUNE MAME!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *