UNDE AU ÎNVĂȚAT PĂRINȚII MEI „PARENTING”?

Cel mai mare succes vine, de regulă, dintr-o suferință profundă, dintr-o nemulțumire, dintr-o nevoie acută de a schimba lumea.

Multe persoane din cele pe care le cunosc abordează stilul de parenting „în antiteză cu mama și cu tata”. Mulți vor să schimbe o greșeală pe care, se pare că, părintii lor, în necunoștință de cauză au făcut-o.

Îmi este foarte greu să rezonez cu ei. Deoarece, pasionată și preocupată fiind de educație, de creșterea și dezvoltarea copilului, citesc mult. Citesc cărţi despre stiluri de parenting, citesc despre dezvoltarea cognitivă a copilului, despre importanța jocului, citesc orice îmi cade în mână (fără a lua de bună orice opinie îndrăzneaţă). Și cum tot citesc eu așa, îmi dau seama cât de bune și strategice au fost metodele de educație folosite de părinţii mei.

Oricât de incredibil ar părea, „răspunsurile” oferite de specialiști în cărţile lor au fost, la un moment dat, aplicate de părinţii mei din instinct.

Și mă întreb: Unde au învățat ei parenting? Cum au știut ei care e cea mai bună metodă de a crește copilul cu dragoste și blândețe?

Nu au avut nevoie de timp să analizeze întrebarea mea. Nu au meditat la ea. Răspunsul lor l-am primit rapid și simplu:

Am făcut cum am simțit!

Și iată că eu, am nevoie de cărți de parenting pentru a ști cum să fiu cea mai bună mamă pentru copilul meu.

Când am uitat cum să fim părinți?

Sursa foto: aici

Comments

comments

One thought on “UNDE AU ÎNVĂȚAT PĂRINȚII MEI „PARENTING”?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *