CÂND AU DEVENIT CUVINTELE „MAMĂ” ȘI „SACRIFICIU” SINONIME?

Mi-am dorit nespus de mult poziția de „mamă”. Mi-am dorit să fiu mamă, mai mult decât mi-am dorit o promovare, mai mult decât mi-am dorit o excursie exotică, mai mult decât mi-am dorit un an liber în care să îmi (re)descopăr micile și marile dorințe. Am intrat în noul rol cu sufletul deschis la tot ce e mai frumos. Ador fiecare clipă petrecută alături de copilul meu. Fac totul să îi fie lui bine, să fie el fericit și mulțumit.

Și mă întreb: Unde mai sunt EU? Și răspunsul vine, mereu același, din toate părțile: ”O mamă se sacrifică pentru puiul ei!” sau ”Lasă, așteaptă să mai crească!”

Am auzit în ultimele luni cuvântul „sacrificiu” mai des decât l-am auzit în cei 30 de ani de existență. Și e cu atât mai dureros cu cât eu sunt cea care, teoretic, trebuie să se sacrifice. Și mă întreb… de ce? De ce nu pot să fac tot ceea ce îmi doresc? De ce trebuie să stabilesc prioritățile? De ce trebuie să las ceva pe mai încolo? Când au devenit cuvintele „mamă” și „sacrificiu” sinonime?

Sincer îți spun, ideea aceasta de sacrificiu mi-a ajuns până peste cap. Ce să fac dacă eu, pur și simplu, nu pot accepta ideea de sacrificiu? (știi, când mă uit în oglindă îmi pare că nu sunt un mielușel pregătit de tăiere – poate mă înșel!)

Vreau cu ardoare să mă bucur de copilăria pruncilor mei! Mai vreau să fiu căsătorită cu bărbatul pe care îl iubesc! Și culmea, vreau să fiu un om care poartă discuții filozofice sau pur și simplu interesante cu alți oameni (a se citi adulți)! Și pe lângă toate acestea (că sunt foarte multe!?), mai vreau să fac ceva pentru mine și pentru suflețelul meu.

Da, da… știu lecția:

Gestionează mai bine timpul – Poți face rost de mai mult timp!? Sincer aș cumpăra oricând un sac plin cu timp (cu vârf dacă se poate).

Stabilește prioritățile – Le-am stabilit deja!

Cere ajutor – Am cerut, însă sunt o mamă care stă acasă… ce fac toată ziua?

Ca tot omul modern, am dat un „search” pe google. Mare greșeală! Ceea ce am descoperit e și mai trist! E plin de sfaturi legate de: Cum să fii o mamă bună/mai bună/cea mai bună și cum să fii o soție bună/mai bună/cea mai bună în timp ce ești o mamă bună/mai bună/cea mai bună și cum să faci 10 lucruri epuizante deodată fără ca cei din jur să observe provocările prin care treci și, bineînțeles cum să arăți de nemaipomenit în timp ce nu reușești să dormi bine, să mănânci sănătos pentru că te chinui să fii un femeie bună/mai bună/cea mai bună, care gătește pentru familia ei bine/mai bine/cel mai bine, fiind totodată o soție bună/mai bună/cea mai bună dar și o mamă bună/mai bună/cea mai bună… ai prins ideea!

Acestea fiind spuse, mă întreb din nou… Când au devenit cuvintele „mamă” și „sacrificiu” sinonime?

Sursa foto: aici

Comments

comments

One thought on “CÂND AU DEVENIT CUVINTELE „MAMĂ” ȘI „SACRIFICIU” SINONIME?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *