5 adevăruri despre mine – ca părinte

Și eu am ceva de spus!?

Câte ceva despre relații. Câte ceva despre bani. Câte ceva despre călătorii. Câte ceva despre bucate alese. Câte ceva despre educație. Câte ceva despre experiența de părinte.

Dacă tot scriu despre arta de a fi părintele potrivit, am zis că e bine să încep cu un manifest ce dezvăluie și prezintă, în mare, ideile mele sclipitoare:

1. Eu sunt cea mai bună mamă pe care o poate avea copilul meu. Mi-a luat ceva timp să diger și să accept această afirmație. Însă, odată ce am acceptat-o și am îmbrățișat-o, viața mea (și a copilului meu) a devenit mult mai ușoară. Mi-am descoperit instinctul de mamă și am învățat să mă încred în el.

2. Obiceiurile alimentare sănătoase se formează din copilărie. Mai mult, aceste obiceiuri prind contur și se întipăresc în mintea copilului dacă sunt practicate cu drag, în familie. Recunosc, încă mai râvnesc după „ceva dulce”, însă încet-încet încep să re-definesc ce înseamnă de fapt acest „dulce” dar și cât de sănătos poate fi el de fapt.

3. Sănătatea e un dar prețios. Sănătatea se prețuiește și se păstrează din tinerețe. Sănătatea e mai mult decât alimentație și activitate fizică. Sănătatea înseamnă bună-dispoziție, relaxarea, fericire, împlinire.

4. Educația îmbogățește inima și întărește mintea. Educația e cel mai frumos cadou pe care pot să îl fac copilului meu. Acum e șansa lui să descopere, să învețe și să trăiască toate sentimentele umane care-l fac pe om să fie om. Acum e șansa lui să găsească acel „ceva” care să îl facă fericit. (Iar dacă rândurile de mai sus nu sunt suficient de clare, reformulez după cum urmează: educația și nota 10 nu sunt sinonime!)

5. Timpul petrecut alături cei pe care îi iubești și care te iubesc la rândul lor, e cel mai important! E mai important decât cariera, prietenii, excursiile, curățenia, banii și multe altele… Timpul petrecut împreună înseamnă mai mult decât „uitat la TV împreună” și „mâncat întâmplător împreună”. Timpul petrecut împreună înseamnă momente de (re)cunoaștere a celuilalt. Momente de creat amintiri nemuritoare. Momente de intensitate maximă.

Iată deci, principiile după care îmi ghidez eu viața de mămică. Iar aceste principii stau la baza tuturor sugestiilor și ideilor mele. Cu siguranță, aceste principii se pot schimba. Și se vor schimba cu siguranță pe măsură ce timpul trece, și voi descoperi noi metode și idei de a mă bucura pur și simplu de viață.

Sunt deschisă să fac lucrurile mai frumos și mai bine. Sunt deschisă la sugestii (pertinente) în tot ceea ce fac.

Sunt deschisă la dezbateri (care îmi fac o adevărată plăcere) în privința tuturor ideilor și afirmațiilor pe care le fac.

Dacă vă plac articolele mele, vă invit să le dați mai departe și să apreciați pagina de facebook a blogului. Orice comentarii, sugestii și idei sunt binevenite, mai jos, în rubrica de comentarii.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *