10 „AVENTURI” PE CARE TREBUIE SA LE TRĂIM ÎNTR-O VIAȚĂ

Noua mea poziție, de mamă grijulie, soție iubitoare și femeie cu mintea liberă și odihnită mi-a permis să meditez mult și bine la nemurirea și bunăstarea sufletului.

În ultima vreme, mi s-a întâmplat destul de des să mă opresc pe stradă și să mă întreb: Încotro fug oamenii aceștia? De ce sunt atât de preocupați de lucruri efemere? De ce nu își trăiesc viața așa cum își doresc?

Aceste întrebări au apărut în urma discuțiilor mult mai profunde pe care le am cu cei din jurul meu: familie și prieteni, colegii de birou cu care am păstrat legătura, foști colegi de liceu și facultate, persoanele lângă care mă așez în autobuz, doamna de la magazinul din colț, tanti de la piață, mămica din parc și toți ceilalți oameni cu care poate nu aș fi purtat niciodată asemenea discuții.

Iată deci, cele 10 (zece) lecții valoroase pe care le-am învățat datorită trăirilor și experiențelor mele și ale celorlați:

1. Viața e foarte frumoasă chiar acum deci trebuie să ne bucurăm de acest moment. Cu siguranță avem amintiri frumoase din liceu și facultate, însă vreau să cred că asta nu a fost tot. Cea mai frumoasă perioadă din viața mea nu a trecut. Cea mai frumoasă perioadă e chiar acum! Pe măsură ce trece timpul, avem tot mai multe momente de care ne putem bucura. Zic, însă, să nu cădem în extrema cealaltă! Să ne bucurăm de vacanțe și petreceri acum, dar și la pensie!

2. Trebuie să petrecem timpul alături de familie (mamă, tată, copii, frați și surori) și alături de prieteni dragi. Timpul trece și ochii care nu se văd se uită. Ce exemplu mai frumos putem să le dăm copiilor noștri decât acela al părinților activi și fericiți, dornici să viziteze rudele dragi, răsfirate peste tot în țară și în lume? Ce amintiri mai frumoase putem crea, decât acelea pe care le trăim în sânul familiei?

3. E bine să creăm prietenii frumoase cu oameni faini. Cu oameni pe care să îi susținem să își atingă potențialul și care să ne sprijine atunci când avem nevoie de un sfat bun. Cu oameni diferiți, care ne ajută să privim lucrurile dintr-o altă perspectivă!

4. Să ne depărtăm de răul pe care îl vedem în jur. Viața e prea scurtă pentru a fi plină de sentimente de ură și pentru a fi trăită în suferință. Eliberează-te de cei care nu știu să fie fericiți!

5. Tu când ai zis ultima dată: Te iubesc!? Spune-le sincer celor din viața ta, cât de importanți sunt ei pentru tine.

5. Niciodată nu e prea târziu să ne urmăm visul. Astăzi, mai mult decât oricând suntem liberi să ne urmăm dorințele. Indiferent de momentul în care acestea apar. Sunt nenumărate opțiuni de a învăța și de a ne autoeduca și trebuie să ne folosim de ele.

7. Trebuie să trăim viața noastră. Să facem greșelile noastre. Să ne bucurăm de reușitele noastre. Sau mai bine zis, trebuie să ne lăsăm copiii să își urmeze calea, așa cum ei și-o imaginează. Ei trebuie să trăiască viața lor și nu e de datoria copiilorsă împlinească visurile neîmplinite ale părinților.

8. Hai să ne jucăm mai mult! Nimeni nu a regretat niciodată că s-a jucat prea mult. Jocul ne îmbogățește viața și ne relaxează mintea. Jocul ne ajută să fim fericiți. Să ne jucăm deci, cel puțin, cu copiii noștri.

9. Să tindem spre minte sănătoase și corp sănătos. Cu toții știm că e mult mai ușor să prevenim decât să tratăm. Și iată că, noi, românii, avem tendința să mergem târziu (uneori prea târziu) la medic. Îți propun să te bucuri de avantajele calității tale de asigurat și cel puțin o dată la doi ani să îți vizitezi medicul de familie pentru un rând de analize medicale complete.

10. E bine să ne gândim și la viitor. La viitorul nostru. La siguranța noastră financiară. Știm cu toții că paza bună trece primejdia rea. Cu cât începem mai devreme să ne pregătim de ziua de mâine, de pensie și de situații neprevăzute, cu atât mai ușor ne este să ne bucurăm de lucrurile care contează cu adevărat.

Ce părere ai de aceste idei? Ce lecții valoroase ai învățat tu?

Sursa foto: aici

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *