10 LUCRURI PE CARE LE-AM ÎNVĂȚAT DE CÂND SUNT MAMĂ

Am așteptat cu drag și nerăbdare să spun: Sunt mamă!

Iată că dorința mea arzătoare s-a îndeplinit și un bebeluș mic și plin de iubire îmi luminează viața. Nu există fericire mai mare decât aceea de a o vedea pe EA zâmbind! Nu există fericire mai mare decât aceea de a o vedea pe EA cum descoperă lumea. Cum privește cu interes tot ce-i iese în cale. Cum se bucură de lucrurile mărunte.

Cu bune și cu rele multe provocări, îmi intru tot mai bine în noul rol: acela de mămică!

Iată cele 10 (zece) învățăminte descoperite:

1. E foarte greu să fii mamă! M-am pregătit intens înainte de a deveni mamă. Am citit multe despre copiii și dezvoltarea lor armonioasă. Dar ghici ce?!… teoria și practica nu s-au înțeleg prea bine când a venit vorba să le implementez pe copilul meu! Nici nu menționez de toți cei mulți și atot-știitori care oferă sfaturi fără să li se ceară.

Cum să te pregătești pentru noua provocare? Informează-te! Fă-ți o listă cu tot ce îți dorești pentru copilul tău și încearcă pe cât posibil să o respecți, doar dacă mai ai aceleași dorințe și după nașterea bebelușului. Dacă simți că ceva de pe listă nu e chiar ok și nu ți se potrivește, renunță. Nu te lăsa convinsă. Dacă cineva trebuie să vină cu 10 argumente care să-ți arate de ce e bine să îți lași copilul să plângă… nu e metoda potrivită pentru tine!

2. Timpul zboară. Și zboară. Și zboară. Stabilește-ți prioritățile. Fă doar ce este cel mai important pentru tine și pentru copilul tău.

3. Prieteniile se schimbă. În bine sau în rău? Nicicum! Pur și simplu vei începe să petreci mai mult timp alături de cei care au copii și au și aceleași preocupări ca și tine.

Weekend-urile vor fi mai active – copiii nu au chef să lenevească dimineața în pat… niciodată!

Copiii au oră de somn. Credeam că pot să doarmă oriunde…. nop!

Concediile vor fi mai relaxate (în speranță) și te vei bucura mai mult de locație (dacă ai timp) și mai puțin de încărcătura istorică (pe care nu o vei mai observa prea curând) și de cascada ascunsă în pădure (deoarece poate al tău copil a sărit deja în apă).

4. Nu poți să ai niciodată suficiente poze (chiar și de același fel). Sincer, sunt surprinsă de faptul că am ajuns să fac o astfel de afirmație. Nu mi-au plăcut niciodată pozele. Simțeam că fură cumva bucuria momentului. Acum, încerc să imortalizez fiecare clipă. Fiecare gest.

5. Copiii învață din exemplu. E greu, dar stilul sănătos de viață se învață. De la tine. ”Fii schimbarea pe care vrei să o vezi la el” (am parafrazat)

6. Copiii se bucură de lucrurile mărunte. Cred sincer că o haină, un telefon, o tabletă sunt cadouri fără valoare.

Copiii au nevoie de părinți. Părinți care să fie acolo. Care să îi iubească și care să se joace cu ei și să le acorde toată atenția din lume.

Se apropie 1 iunie. Cum vei petrece această zi cu copilul tău? Te provoc să îl lași pe el să facă planul pentru voi… iar tu să te supui conștiincioasă!

7. Nu știi dacă faci treabă bună sau nu. Investim timp și energie în copilul nostru. Investim iubire. Și cu toate acestea trebuie să așteptăm muuulți ani să vedem care e rezultatul muncii noastre. Am reușit sau nu să creștem un adult fericit?

8. Trebuie să te bazezi pe instinct. Nu-i lăsa pe ceilalți să-ți dicteze ceea ce faci. Tu ești mama perfectă pentru copilul tău!

9. E bine să nu îți pese ce cred celelalte mame despre tine. Fiecare face cum crede. Nu trebuie să te compari cu alte mame. Alte mame nu au copilul tău. Alte mame nu au prioritățile tale. Alte mame își doresc altceva pentru copilul lor.

10. Nu există copil perfect. Nu există copil perfect. Pur și simplu există copilul TĂU. Cel pe care îl iubești și îl adori. Poți fi alături de el, îl poți iubi, îl poți încuraja și poți să îl ajuți să devină un adult fericit.

Tu ce ai descoperit de când ai devenit mamă?

Sursa foto: aici

Dacă vă plac articolele mele, vă invit să le dați mai departe și să apreciați pagina de facebook a blogului. Orice comentarii, sugestii și idei sunt binevenite, mai jos, în rubrica de comentarii.

Comments

comments

One thought on “10 LUCRURI PE CARE LE-AM ÎNVĂȚAT DE CÂND SUNT MAMĂ”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *