10 sfaturi, din inimă… pentru mămici!

Știam că viața mea se va schimba după ce voi deveni mamă. Așteptam acea senzație de împlinire și fericire atât de intens promovată de lumea întreagă. Cumva, copilul trebuia să fie întruchiparea tuturor dorințelor mele. Trebuia să mă contopesc cu el și să mă sacrific întru totul pentru el… că deh… Sunt mamă! Și ăsta e rolul unei mame! Să se jertfească pentru pruncul ei!

Sentimentul matern a apărut după naștere. E viu și activ și e acolo! Tata mă compara la un moment dat cu… un vultur ce își protejează puii vânați de braconieri. Simt atunci când îi este foame, sete, somn… orice! Simt când nu e în largul ei. Simt când lipsește ceva. Simt și știu ce își dorește.

Dar asta nu înseamnă că EU am încetat să exist. Eu încă mai sunt aici! Eu am încă vise, dorințe, speranțe. Pe ale mele, pentru mine. O las pe ea, să și le găsească pe ale ei, și să lupte pentru ele.

Dragă mămică,

Cred sincer că rolul tău e acela de a-ți lăsa copilul să-ți atingă potențialul. Sunt sigură că va reuși să-ți găsească calea. Calea lui. Sunt sigură, deoarece știu că te are pe tine lângă el.

Între timp, iată cele 10(zece) sfaturi de la mine către tine, pentru bunăstarea ta fizică și psihică:

1. Primul și cel mai important sfat: Ai grijă de sănătatea ta! Copilul are nevoie de tine acum. Va avea nevoie de tine peste 10 ani, peste 20 de ani și peste 50 de ani. Sănătatea e prin excelență pe primul loc. Ai grijă de tine, să poți avea grijă de ei!

2. Bucură-te de lucrurile mărunte. Fii alături de ei atunci când fac chestii noi. Când sărbătoresc. Când se bucură. Nu în camera vecină. Nu în bucătărie. Nu lângă aspirator. Fii acolo, lângă ei.

3. Cu curaj, zi NU! Nimeni nu își va mai aminti dacă era curățenie ordine în casă, în data de 6 aprilie 2017, și nici dacă mama a petrecut 4 ore să gătească o super cină. Dar, își va aminti cu siguranță de momenul acela dulce, în care a-ți comandat pizza și a-ți spus glume și v-ați jucat până mai târziu. Nu te stresa cu curățenia absolută și gătitul în exces… sunt absolut efemere!

4. Food is only a word. E ok dacă copilul mănâncă o prăjiturică cu zahăr. Serios. Nu vei primi premiu pentru cea mai inconștientă mamă! Nimeni nu te va judeca! Copilul va fi bine! Îți promit!

5. Investește timp în tot ce îți oferă satisfacție! Ai nevoie de timp pentru tine. De un moment doar al tău. În care să faci ce vrei tu. Pentru tine! Găsește-ți pasiunea. Inventează ceva nou. Bucură-te de viața ta.

6. Iubește natura. Cu curaj, ia o pauză și bucură-te precum un copil, de primăvară, de copacii plini cu flori, de primii fulgi de zăpadă.

7. Lasă-l să zboare! Copilul tău va pleca la un moment dat de lângă tine. Și asta e bine. Înseamnă că ai făcut treabă bună! Înseamnă că i-ai dat aripi și el zboară spre locurile care îl fac fericit.

8. Creează relații puternice. Suntem oameni. Suntem ființe sociale. Avem nevoie de ceilalți. Avem nevoie să ne simțim bine în preajma altor persoane. Învață-ți copiii să creeze relații puternice bazate pe încredere și respect. Relația cu voi e cel mai bun exemplu!

9. Fii modelul perfect pentru copilul tău. Cred cu tărie în puterea exemplului. Părinții, cu siguranță influențează percepția copiilor cu privire la rolul mamei sau a tatălui în familie.

10. Fii exact așa cum vrei să fie copilul tău!

Pare greu. Dar, dragă mamă… Inspiră, Expiră, Relaxează-te! Doar TU poți să reușești!

Dacă ai nevoie de o îmbrățișare sau de un sfat sincer, venit din inimă, anunță-mă!

Sursa foto: aici

Dacă vă plac articolele mele, vă invit să le dați mai departe și să apreciați pagina de facebook a blogului. Orice comentarii, sugestii și idei sunt binevenite, mai jos, în rubrica de comentarii.

Comments

comments

4 thoughts on “10 sfaturi, din inimă… pentru mămici!”

  1. Sănătatea e cea mai importantă. Și în avion instrucțiunile spun că mama trebuie să își pună mai întâi ei masca și apoi copiilor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *